Agent Troslös - en feelgoodroman om att inte må bra

Ge en gåva
Skapad av:
Linda Falk Wigden
Samlar in till:
Minds allmänna arbete

Agent Troslös - en feelgoodroman om att inte må bra

Agent Troslös är ett feelgoodäventyr om att inte må bra. Det är en berättelse om mental ohälsa, om livets utmaningar och vikten av att ta emot hjälp. Det är en hoppfull berättelse om svåra frågor. Kanske väntar ett alternativ du inte visste fanns på andra sidan den där dörren?

Berättelsen om Bea och Leo bygger till stor del på mina egna erfarenheter av psykisk ohälsa, med depressioner ångest och ätstörningar. Jag hade, efter många års kamp, lyckan att hitta rätt hjälp och bli frisk. Men jag ser så många människor omkring mig kämpa i ett samhälle som inte alltid är förstående. Att skriva denna berättelse blev mitt bidrag för att lyfta fram frågorna och försöka öka förståelsen och lyfta upp dialogen. Det kan vara svårt att be om hjälp och fördomar och tabun gör det ännu svårare, många gånger med allvarliga följder. När vi börjar se på psykisk ohälsa och psykisk sjukdom som vi ser på fysiska sjukdomar, separat från individen som lider av den, kan vi lyfta bort skammen och skapa bättre förusättningar både för förebyggande och behandling. Agent Troslös är mitt bidrag till den strävan.

För att Agent Troslös ska kunna göra ännu större nytta skänker jag 100 kr per bok som säljs via min hemsida till Minds viktiga verksamhet (gäller så långt lagret räcker) .
---

Bea har bestämt sig. Hon har svikit både sig själv och sin familj, depressionen har tagit över hennes tillvaro och nu ser hon ingen annan väg. Men just när hon lägger snaran runt halsen ringer det på dörren. Utanför står Leo som säger sig vara en hemlig agent på rymmen och när Bea släpper in honom i sitt liv tar tillvaron en helt ny vändning.

Snart springer Bea från explosioner och skumma typer på flykt undan den terrororganisation Leo försöker stoppa. Sommarsverige rullar förbi utanför Beas skrotiga lilla bil och medan Leo desperat försöker föra dem båda i säkerhet, gör Bea en egen resa genom skuld, ångest och depression. Det som händer på vägen får Bea att börja se på sitt liv med nya ögon. Men är allt verkligen som Leo säger att det är? Och är han den han säger sig vara?
---

"Denna bok fängslar mig verkligen. Svår bok med svåra ämnen som berör."

"Språket är lättsamt, rappt och har en hel del roliga metaforer och beskrivningar över saker. "

"Jag gillar Linda Falk Wigdéns sätt at skriva och hur hon på ett behagligt sätt tar upp tunga saker och gör dem lätta att prata om."


Ge en gåva
1 100 kr
22%
0 Dagar kvar

Linda Falk Wigden gav 100 kr

Senaste aktivitet

 • Linda Falk Wigden Linda Falk Wigden
  Stort tack till er som hittills hjälpt Agent Troslös bidra till Minds livsviktiga arbete! <3
 • Maria Strängberg Maria Strängberg gav 500 kr

  Fint initiativ

 • Anonym Anonym gav 200 kr

  Ylva

 • Magnus Falk Wigdén Magnus Falk Wigdén gav 100 kr

 • Anonym Anonym gav 100 kr

  Tack, Anna för att du köper Agent Troslös och stöttar Mind!

 • Tove Lundgren Mind
  Stort tack för att du valt att starta en insamling till förmån för Mind 🧡 Varje gåva är viktig och gör det möjligt för fler som lider av oro och ångest att få medmänskligt stöd. Tack för att ni tillsammans ser till så att ingen behöver möta kampen mot psykisk ohälsa ensam! Varma hälsningar från oss på Mind
 • Anonym Anonym gav 200 kr