Skapad av:
Michael Brown
Samlar in till:
Minds allmänna arbete
Under alla tonår, och flera år därefter, tänkte jag att; "jag kommer aldrig bli mer än 30 år. Jag kommer garanterat att ta mitt liv innan dess. Jag kommer aldrig orka.."

Imorgon fyller jag 31, och de känslorna som jag gått runt med det sista, är tunga. Jag tänker tillbaka på mig själv som tonåring. Helt utan hopp om framtiden. Jag levde en dag i taget. Musiken var det som ofta höll mig uppe. Kompisarna. Men någon riktig vän hade jag aldrig. Ingen som stod mig speciellt nära just då. Eller det fanns kanske en handfull skara som jag anförtrodde mig till, men ingen just då, visste egentligen hur jag mådde. Det kanske beror mest på mig, men så var det. Jag vågade inte, för att jag skämdes över den jag var och såg ut som.

En dag försökte jag avsluta mitt liv. Och ännu en gång. Och igen.. Till slut fick jag den hjälp jag behövde. Trodde jag.
Efter det självmordsförsöket, blev jag tillsagd av en läkare, att jag "borde gå ut mer i solen". Att det säkerligen kunde göra mig lyckligare. Så sa han. Sen gav han mig insomningstabletter som jag gick hem med. Och jag försökte ytterligare en gång. Men misslyckades. Tack och lov.

Jag kunde varit en av dem 1500 personerna, som varje år tar sitt liv i Sverige. Ettusenfemhundra. Idag är jag tacksam för att jag kan resa Sverige runt och föreläsa om min historia, för att kanske på minsta lilla sätt, hjälpa någon annan. Visa att man aldrig är ensam. Visa att det är okej att må skit. Visa att jag har varit där. Visa att det blir bättre.

Mind skapar trygghet och stöttning i de stunder då det känns som att livet hänger på den där sköra tråden. Då det känns som att man inte har någon som hör. De har "Självmordslinjen", "Föräldralinjen", för de som är oroliga för sitt - eller ett annat barn i sin närhet, och de har "Äldrelinjen", för dem som är över 65 och behöver någon att prata med.

I födelsedagspresent önskar jag mig att Ni, som kan och vill, skänker en helt valfri gåva, som utan mellanhänder, kommer gå direkt till Mind och deras otroligt viktiga arbete.

Jag har satt en summa som jag hoppas att vi kan nå under en månads tid. Det är 1987 kronor, och står kort och gott för mitt födelseår.

Från botten av mitt hjärta - tack.
Er vän, Michael Brown

"Varje år tar 1500 personer sitt liv. Din insamling ger oss möjlighet att fortsätta stödja människor som inte längre orkar leva. Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stödjer människor i kris." Läs gärna mer om Mind och deras arbete här: https://mind.se/











Ge en gåva
2 537 kr
127%
0 Dagar kvar

Senaste aktivitet

  • Ann-sofie Brändholm Ann-sofie Brändholm gav 300 kr

    Jag hoppas att du kan nå ut till ungdomar på skolorna runt om i landet.

  • Stina Carlsson Stina Carlsson gav 50 kr

    För att jag, precis som Mike, vill hjälpa till att förebygga psykisk ohälsa

  • Theodor, Selma & Malene johansson Theodor, Selma & Malene johansson gav 200 kr

    Mina barn har haft lyckan att få ha dig som simlärare och jag som kollega. Hoppas du får en jättefin födelsedag 💛

  • Anonym Anonym gav 1 687 kr

    ❤️

  • Charlotta Saras Skarphagen Charlotta Saras Skarphagen gav 200 kr

  • Josephine Lindström Josephine Lindström gav 100 kr

    Kram ❤️