Julen 2018

Julen 2018

Varje jul saknas tusentals julklappar under granen

Tusentals julklappar som aldrig kommer att delas ut, eftersom mottagaren inte längre är i livet. Men det handlar inte om pocketböcker, stickade tröjor, teddybjörnar eller ett tv-spel. Det handlar om frågor som aldrig hann ställas och samtal som aldrig kommer tillbaka.

Vi på Mind vet hur viktigt det är att vi finns där för varandra och uttrycker våra känslor – både i vardagen och i livets svåra stunder. I år vill vi därför lyfta fram orden bakom julklapparna.

Genom att låta närstående till personer som tagit sitt liv berätta om vad de allra helst velat ge personen som inte längre finns i livet kan vi uppmana andra att prata mer med sina nära och kära, och skänka en julklapp som når fram i tid – en gåva till Mind.

Du bidrar samtidigt till vårt fortsatta arbete att förebygga psykisk ohälsa, förhindra självmord och sprida kunskap om vad vi som medmänniskor kan göra för att stödja.

För ju fler vi är som vet hur psykisk ohälsa kan påverka en älskad anhörig, desto fler familjer kan få förbli hela och dela jular med varandra även i fortsättningen. Jular och alla andra stunder.

6 612 kr
Insamlat


5
Insamlingar

33
Gåvor