Ingen ska behöva känna sig ensam.

Ge en gåva
Skapad av:
Devris Misto
Samlar in till:
Inga missade samtal

Ingen ska behöva känna sig ensam.

Hej, mitt namn är Devris, och jag lider av ångest. Jag önskar att jag var ensam om det, men det är jag inte, och därför har jag valt att starta den här insamlingen.

Jag har lidit av ångest så länge jag kan minnas, men har inte riktigt förstått förrän på senare år vad det verkligen är. Jag har alltid hört ordet, alltid vetat att det är något man inte vill ha, men aldrig riktigt förstått att jag, precis som många andra, lider av ångest varje dag.

Hur kommer det sig att jag aldrig riktigt förstått vad det är? Aldrig riktigt förstått hur många det är som lider av det i tystnad? Förmodligen pga att det alltid varit tabubelagt att må psykiskt dåligt, och för att det är något som valts att tystas ner av samhället, att det är konstigt att må dåligt och därför aldrig lärt mig något om det.

Jag har lidit i tystnad och okunskap, precis som många andra, och av den anledningen tänker jag ta ett steg i rätt riktning och uppmärksamma det som det förtjänar att göras. Tillsammans kan vi göra skillnad, tillsammans kan vi göra vår röst hörd och få både samhället men främst alla lidande att förstå att det är okej att må dåligt, oavsett om det är ångest eller någon annan psykisk ohälsa.

Jul och nyår börjar närma sig och många kommer fira ensamma, ångesten kring det kryper nog redan upp hos många, och speciellt i år då många kommer vara tvungna att fira ensamma pga pandemin. Även i många hushåll där familjer är samlade kommer ångest finnas, då väldigt mycket alkohol är inblandat i firandet och tendenser att saker och ting kan urarta.

Det enda jag önskar mig i år är att vi tillsammans gör skillnad och inser att ett bättre och friskare samhälle, med större kunskap och vetenskap kring psykisk ohälsa, är så mycket viktigare än att fylla våra liv med fler onödiga materialistiska saker.

Mitt namn är Devris, och jag lider av ångest, och jag önskar alla en god jul och ett gott nytt år.
Ge en gåva
2 500 kr
100%
0 Dagar kvar

Devris Misto gav 250 kr

Senaste aktivitet

 • Anonym Anonym gav 975 kr

  Kämpa på! Kan inte tänka mej ett bättre sätt att använda pengen jag fick i julklapp på.

  Devris Misto Devris Misto: Vilken fin gest, uppskattas verkligen! Tack vare din donation är målet uppnått, tack så hemskt mycket!
 • Anonym Anonym gav 50 kr

  Vilken kämpe ❤ styrkekramar💕

  Devris Misto Devris Misto: Tack så hemskt mycket!
 • Anonym Anonym gav 1 000 kr

  Devris Misto Devris Misto: Vem du än är, stort tack! Du är en hjälte.
 • Nada Heidari Nada Heidari gav 200 kr

  Det har gått allt för lång tid för att vi ska fortsätta gömma oss bakom okunskapen, samhället behöver en förändring. Det är dags att förstå sig på varandras likheter som olikheter. ALDRIG ensam.

 • Hazal Misto Hazal Misto gav 25 kr

 • Devris Misto Devris Misto gav 250 kr