Det här gör jag för psykisk hälsa!

Ge en gåva
Skapad av:
Marcus Uden
Samlar in till:
Inga missade samtal

Det här gör jag för psykisk hälsa!

Det här är min historia!
En historia som kantats av kraftigt missbruk som lett till ångest, depression och psykisk ohälsa. Tankarna som man vet är fel, men som inte försvinner ur ens huvud.

Men också en historia om en påbörjad resa att må bättre!

Jag tar två stora klunkar whiskey, allt är förberett i förrådet upp på vinden. En specialgjord snara av en gammal livrem är fastsatt i taket.

Jag talar om för min familj att jag ska åka och handla, men istället smyger jag mig upp tre trappor och där står jag nu med snaran runt halsen och en flaska sprit i handen. Jag tar ytterligare två klunkar, blundar och säger till mig själv att sparka bort den jävla pallen nu, det är allt som behövs, sen är jag fri. Fri från djävulens grepp!

Det är läge nu, allt känns rätt och jag känner mig lugn

Men sen ringer telefonen och allting stannar upp. Jag blir stressad och okoncentrerad. Det ringer igen och igen och igen. Det är min fru som ringer, fan också är allt jag hinner tänka innan jag tar steget ner från pallen, gömmer flaskan och går ner till min familj igen!

Detta var mitt tredje försöka att stoppa mitt lidande, mitt missbruk och mina skuldkänslor.

Jag vill skapa en större förståelse kring hur fruktansvärd denna sjukdomen är, hur svårt det är att vinna över den och hur långt det kan gå. Fast man själv innerst inne vet att det är fel.

Psykisk ohälsa är ett vedertaget begrepp i dagens samhälle, tragiskt men det är sant. Med denna insamlingen kan vi hjälpa till att förebygga psykisk ohälsa och förhindra självmord. För ingen människa ska ensam behöva möta ångest, depression och tankar på att ta sitt liv.

Jag har personligen erfarenhet av vad psykisk ohälsa kan leda till och nu mitt upp i min rehabilitering vill jag engagera mig och min omgivning i denna frågan som fortfarande är ett tabubelagt ämne som många har svårt att prata om.

Förra året inkom ca 220.000 samtal till Minds självmordslinje, men endast ett av tio samtal kunde besvaras. Mind behöver mer resurser för att kunna ta emot alla samtal för alla som lider av psykisk ohälsa behöver någon att prata med, därför vill jag bidra till Minds arbete med självmordslinjen.

Alla gåvor är välkomna, stora som små.
Tillsammans kan vi hjälpa till att ge människor kraft att leva!

Tack på förhand
Marcus


Ge en gåva
1 800 kr
12%
0 Dagar kvar

Senaste aktivitet

 • F G F G gav 200 kr

 • Benn Andersson Benn Andersson gav 100 kr

  Tur att din fru ringde, hoppas du/ni mår bättre nu 💖

  Marcus Uden Marcus Uden: Tack så mycket! Ja det var tur hon ringde 🙏
 • Tove Lundgren Mind
  Stort tack för att du valt att starta en insamling till förmån för Mind. Varje gåva är viktig och gör det möjligt för fler som lider av oro och ångest att få medmänskligt stöd. Tack för att ni ser till så att ingen behöver möta kampen mot psykisk ohälsa ensam! Varma hälsningar från oss på Mind
 • Anonym Anonym gav 200 kr

 • Matilda Engström Matilda Engström gav 100 kr

  Jag förlorade min mamma till självmord när jag var sex år gammal. Kan ett barn få slippa det genom att föräldern får ett svar när den ringer Mind så skulle jag vara glad. Med kärlek från mig till dig pucken!

 • Katarina Sandberg Katarina Sandberg gav 200 kr

  Starkt av dig att berätta! <3 Vi behöver prata mer öppet om detta, och ett samtal kan räcka långt eller en bit på vägen åt rätt håll.

 • Stefan Hammargren Stefan Hammargren gav 200 kr

  Kämpa på

 • Eric Ström Eric Ström gav 200 kr

  Så viktigt och starkt av dig att du vågar och vill dela med dig av detta Mackan ❤️❤️ All kärlek och styrka till dig och alla andra som har det tufft! ❤️

 • Linnea Tyden Busck Linnea Tyden Busck gav 200 kr

  En stark historia som måste delas. Marcus, en fin vän från förr som jag vill ska veta att det finns hjälp och att han är så modig som vågar ta emot den.

 • Anna LE Anna LE gav 200 kr

 • Tobias Eriksson Tobias Eriksson gav 100 kr

 • Marcus Udén Marcus Udén gav 100 kr