1

Välj projekt du vill stödja

2

Välj typ av insamling

3

Gör din insamling personlig

4

Publicera din insamling

Julen 2018

Varje jul saknas tusentals julklappar under granenTusentals julklappar som aldrig kommer att delas ut, eftersom mottagaren inte längre är i livet. Men det handlar inte om pocketböcker, stickade tröjor, teddybjörnar eller ett tv-spel. Det handlar om frågor som aldrig hann ställas och samtal som aldrig kommer tillbaka.Vi på Mind vet hur viktigt det är att vi finns där för varandra och uttrycker våra känslor – både i vardagen och i livets svåra stunder. I år vill vi därför lyfta fram orden bakom julklapparna.Genom att låta närstående till personer som tagit sitt liv berätta om vad de allra helst velat ge personen som inte längre finns i livet kan vi uppmana andra att prata mer med sina nära och kära, och skänka en julklapp som når fram i tid – en gåva till Mind.Du bidrar samtidigt till vårt fortsatta arbete att förebygga psykisk ohälsa, förhindra självmord och sprida kunskap om vad vi som medmänniskor kan göra för att stödja.För ju fler vi är som vet hur psykisk ohälsa kan påverka en älskad anhörig, desto fler familjer kan få förbli hela och dela jular med varandra även i fortsättningen. Jular och alla andra stunder.

Välj Projekt Läs mer...

Minds allmänna arbete

Dina gåvor medför att vi kan stötta människor som befinner sig i kris.
Vi lyssnar och vägleder, utan att döma. Vi skapar ett tryggt rum där
personer med psykisk ohälsa kan få lindring för stunden. Läs mer om våra stödverksamheter Självmordslinjen, Äldretelefonen och Föräldratelefonen för att se var dina gåvor används till.

Välj Projekt Läs mer...

Till minne av någon du mist

1478 personer tog sitt liv under 2016. Hjälp oss förhindra ytterligare självmord. Starta en egen insamling till minne av någon du saknar.Här kan du skapa din egen insamling till minne av någon som gått bort. Då hjälper du oss att kunna fortsätta stödja människor med tankar på att själva ta sitt liv.Dina gåvor till Mind går till våra stödverksamheter och vårt arbete med att förebygga självmord. I Självmordslinjen tar vi årligen emot 20 000 samtal från personer med tankar på att ta sitt liv. Vi lyssnar, stödjer och tröstar.Mind är en ideell förening som stödjer människor i kris och främjar psykisk hälsa. Vi har 90-konto vilket innebär att Svensk Insamlingskontroll granskar att pengarna kommer till nytta. Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida.

Välj Projekt Läs mer...

Spring för livet

Starta en insamling i samband med att du utmanar dig själv. Kanske springer du själv eller i ett lopp. Kanske vill du nå en viss distans, eller en viss tid?När du startar en insamling till förmån för Mind, så kan din prestation hjälpa till att rädda liv. Gåvorna går till Minds arbete med att förebygga psykisk ohälsa och att förhindra självmord.Uppmuntra gärna dina vänner och släktingar att heja på dig, med hjälp av en gåva.

Välj Projekt Läs mer...

Företagsinsamlingar julen 2018

Det krävs mod för att vara en medmänniska. Och det krävs mod för att bryta stigman och tabun. Tillsammans kämpar vi för att ingen ska behöva möta psykisk ohälsa ensam. Men det är ett tufft uppdrag. När du stödjer Mind står du upp för allas rätt att ha någon att prata med, när livet brister. När du och ditt företag skänker gåvor till Mind, stödjer ni vårt arbete med att ge stöd till människor i livets tyngsta stunder. Det krävs mod för att göra det ni gör. Tack!

Välj Projekt Läs mer...