1

Välj projekt du vill stödja

2

Välj typ av insamling

3

Gör din insamling personlig

4

Publicera din insamling

Till minne av någon du mist

1505 personer tog sitt liv under 2021. Hjälp oss förhindra ytterligare självmord. Starta en egen insamling till minne av någon du saknar.Här kan du skapa din egen insamling till minne av någon som gått bort. Då hjälper du oss att kunna fortsätta stödja människor med tankar på att själva ta sitt liv.Dina gåvor till Mind går till våra stödverksamheter och vårt arbete med att förebygga självmord. Förra året tog vi emot 96 600 samtal i Självmordslinjen från personer med tankar på att ta sitt liv. Vi lyssnar, stödjer och tröstar.Mind är en ideell förening som stödjer människor i kris och främjar psykisk hälsa. Vi har 90-konto vilket innebär att Svensk Insamlingskontroll granskar att pengarna kommer till nytta. Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida.

Välj Projekt Läs mer...

Minds allmänna arbete

Dina gåvor medför att vi kan stötta människor som befinner sig i kris.
Vi lyssnar och vägleder, utan att döma. Vi skapar ett tryggt rum där
personer med psykisk ohälsa kan få lindring för stunden. Läs mer om våra stödverksamheter Självmordslinjen, Äldrelinjen och Föräldralinjen för att se var dina gåvor används till.

Välj Projekt Läs mer...

Spring för livet

Starta en insamling i samband med att du utmanar dig själv. Kanske springer du själv eller i ett lopp. Kanske vill du nå en viss distans, eller en viss tid?När du startar en insamling till förmån för Mind, så kan din prestation hjälpa till att rädda liv. Gåvorna går till Minds arbete med att förebygga psykisk ohälsa och att förhindra självmord.Uppmuntra gärna dina vänner och släktingar att heja på dig, med hjälp av en gåva.

Välj Projekt Läs mer...

Företagsinsamlingar

Starta en egen insamling till förmån för Mind och utmana kollegor, affärskontakter eller kunder. Låt ditt företags engagemang inspirera, sprid er insamling till leverantörer och partners och se i realtid hur den växer.Ni kan skriva om ert ändamål och sätta mål och tid för insamlingen. Det är enkelt att följa gåvoflödet och ni kan dela via era kanaler och på sociala medier för att nå större publik. Extra smidigt för UF-företag.Varje år tar 1 500 personer sitt liv. Er insamling ger oss möjlighet att fortsätta stödja människor som inte längre orkar leva. Tillsammans ger vi människor kraft att leva!Kontakta oss gärna för frågor och hjälp genom givarservice@mind.se

Välj Projekt Läs mer...

Till minne av Tim "Avicii" Bergling

För att hedra Tim ”Avicii” Berglings minne har vi startat en insamling för att inte missa ett enda samtal i Självmordslinjen. Självmordslinjen är öppen dygnet runt tar emot cirka 70 000 samtal per år, men långt ifrån alla kommer fram. Tim Bergling Foundation, som grundades efter Tim ”Avicii” Berglings självmord den 20 april 2018, väljer i samband med Avicii Tribute for Mental Health Awareness att stödja Mind. De kommer hjälpa oss att utöka Självmordslinjen, som är Sveriges enda stödlinje för personer med självmordstankar. Målet är att Självmordslinjen ska kunna ta emot samtal från människor i kris 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.”Vi vet att ett medmänskligt samtal kan rädda liv och Mind gör ett mycket viktigt arbete när det gäller att förebygga självmord. Behovet är väldigt stort och organisationen behöver öka sin kapacitet genom att Självmordslinjen får långsiktigt ökade resurser och kan ta emot fler samtal på telefon och chatt hela dygnet”, säger Klas Bergling, pappa till Tim.Varför behövs Självmordslinjen?Varje år tar drygt 1500 personer i Sverige sina liv, till skillnad från cirka 300 personer som omkommer i trafiken. Ur ett internationellt perspektiv är det fler som dör till följd av självmord (cirka 800 000 personer om året) än till följd av krig. Det är dessutom väldigt många fler som genomför självmordsförsök eller som har tankar på att ta sitt liv. I Självmordslinjen erbjuder vi medmänskliga samtal. Samtalen besvaras av volontärer som utbildats i medmänskligt stöd och att förebygga självmord. Vårt syfte är att minska självmordstankar, att lyssna, att ingjuta hopp och att minska emotionell smärta. Samtalen är inte behandling eller terapi.Vi vet att medmänskliga samtal räddar liv. Det finns en stor kraft i att få berätta och att någon lyssnar. Att få träna på att sätta ord på sina känslor, att känna att det finns någon där och att få stöd i att lätta sin ångest.”Det gav mig hopp. Annars hade jag nog varit död nu” är ett citat från en stödsökande i Självmordslinjen. Har du eller någon du känner självmordstankar?Självmordslinjen nås på telefonnummer 90101 eller chatt via mind.se. Om MindIngen ska behöva möta ångest, depression och tankar på att ta sitt liv ensam. Allt vi gör handlar i slutändan om en enda sak. Att ge människor kraft att leva.Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa. Vi arbetar förebyggande genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion. Vi har funnits sedan 1931, då under namnet Svenska Föreningen för Psykisk Hälsa (SFPH). Vi driver fem stödverksamheter: Självmordslinjen, Livslinjen, Äldrelinjen, Föräldralinjen och Mind Forum. I dessa verksamheter arbetar cirka 700 volontärer ideellt. Vi anordnar seminarier och utbildningar med olika teman samt skickar ut ett nyhetsbrev om psykisk hälsa via e-post.Mind är medlemmar i Giva Sverige och följer deras kvalitetskod samt är innehavare av 90-konto via Svensk insamlingskontroll.

Välj Projekt Läs mer...

Inga missade samtal

Ingen människa ska behöva möta ångest, depression och tankar på att ta sitt liv ensam. Därför finns Mind och Självmordslinjen. Minds volontärer lyssnar – utan att döma eller kritisera. Vi tar emot hundratals samtal varje dag, omkring 70 000 samtal på ett år.Men vi saknar resurser att svara alla som hör av sig och alldeles för många samtal förblir obesvarade. Därför behöver vi hjälpas åt 🧡 Ett samtal kan göra hela skillnaden och varje samtal räknas.

Välj Projekt Läs mer...